top of page

Gunilla Perssons håruppsättning för Melodifestivalen: en Kunglig Transformation av Beba Jonsson

Uppdaterat: 12 mars

När stjärnorna samlades på Melodifestivalens röda matta, fanns det en som strålade med en aura av kunglig grandiositet. Gunilla Persson, redan en ikon inom svensk television och underhållning, steg fram i en skräddarsydd kreation av Göran Alfredsson (Thalia) couture och en håruppsättning dignande av skönhet och elegans, skapad av den estetiska visionären Beba Jonsson från Bebas Hair and Beauty. Denna afton var Gunilla inte bara en del av evenemanget; hon var en drottning som steg ut ur en saga, och detta är historien om hennes förvandling.
Beba Jonssons vision var kristallklar från början. Hon ville att Gunilla skulle stråla som en drottning, inte bara genom sin fysiska närvaro utan genom en frisyr som var lika majestätisk som den var sofistikerad. När ordet gick runt bland Melodifestivalens besökare om Gunillas utseende, var det uppenbart att Beba hade nått sitt mål; murmurer av "hon ser ut som en drottning" ekade i lokalen. Detta var ett uppdrag utfört med utmärkt precision och konstnärligt mästerskap – en frisyr som inte bara kompletterade Gunillas klänning utan som lyfte hela hennes väsen.

Här följer en berättelse om kreativitet, hantverk och detaljernas makt:


Steg ett i transformationen var att tvätta och sedan föna Gunillas hår rakt med mousse arbetat genom varje sträng för att bygga upp en stabil bas. Varje hårstrå behandlades med största omsorg för att säkerställa att grunden var felfri för de efterföljande stegen. Beba visste att det är i förberedelserna som magin börjar.

Därefter använde Beba en volymmästare vid hårbotten för att tillföra det där extra lyftet som en drottning bör ha. Detta följdes av en noggrann lockning av håret med en plattång, en teknik som inte bara skapar vackra spiraler utan också bidrar till frisyrens hållbarhet genom hela natten.
Efter att lockarna fått sätta sig var det dags att skulptera huvudverket. Halva håret samlades och sattes upp högt på huvudet, där Beba skickligt integrerade extra löshår för att skapa den volym och fyllighet som är värdig en drottning. Det var en frisyr som krävde ett öga för symmetri och balans, och Beba jonglerade dessa element med lätthet.


Varje lock placerades med precision, och de draperades högt upp i en imponerande konstruktion som både var synlig och förtrollande. Det var inte bara en uppsättning; det var en arkitektonisk bedrift i hårkonst.


Den sista touchen var en touperad Vouge på sidan, en elegant svepning av hår som delikat täckte pannan, som ett slöja av mystik och charm. Denna detalj var av yttersta vikt – det var en nod till klassisk skönhet, en homage till modets historia, allt medan den framhävde Gunillas ståtliga profil.Gunilla Persson , Beba Jonsson och Erika Persson


Resultatet av Beba Jonssons omsorgsfulla och genomtänkta arbete var en håruppsättning som var mer än bara en del av en outfit. Det var en kröning av Gunilla Persson, en hyllning till hennes status som drottning för kvällen, och ett bevis på Bebas exceptionella talang och vision. Denna look kommer att gå ned i historien som en av de mest minnesvärda ögonblicken i Melodifestivalens röda mattans glamour.

Beba Jonsson,Gunilla Persson och Stefan kolic

foto: Armand Dommer

16 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page