Välkommen till
Bebas hair & beauty

På vår salong kan du alltid räkna med att få den bästa behandlingen. Vi tog över salongen i september 2013 och renoverade den till att bli den salongen i toppmässig design som den är idag. Numera är vi den mest uppsökta salongen för dom som vill ha en snygg och trendig look. Vårt team av experter är redo att ta sig an varje utmaning och bevisa vårt kunnande. Men, vårt kaliber representeras ändå främst av våra kunder, och det är därför som vi alltid gör vårt bästa för att Du som kund ska bli nöjd.

johanna

Salongen har en unik och glamourös inredning med italiensk design. Vårt team har förmåga att tillgodose alla dina behov när det kommer till den perfekta frisyren. Du kanske vill ha en enkel frisyr eller du kanske vill ha något unikt invecklad för en bal, ett bröllop eller någon annan viktig händelse i ditt liv. Vi lyssnar på dig och dina önskemål, så att du kan uppnå just den look du eftersträvar.

JOME_2014_02150

Vi erbjuder även professionella photo shoots för dig som är intresserad. Vi jobbar tillsammans med några av de bästa fotografer och make-up artister i Stockholm. Du kan vara säker på att du kommer att se ut som en Hollywood-stjärna. Vi samarbetar med ett flertal modeller som behöver bilder och vi är kontrakterade för olika modevisningar. Vår salong finns i centrala Stockholm på Kommendörsgatan 14 på Östermalm. Vårt fokus ligger på kvalité och vi ser fram emot add du ska uppleva vår unika expertis.


Beba Jonsson

Beba Jonsson föddes i Montenegro och flyttade till Sverige år 2004. Hon hade alltid haft en passion för hårstyling och mode. Som liten flicka brukade  hon klippa sina barbiedockors hår för att accentuera modegarderoberna hon stylat åt dem. Som tonåring sade Beba en gång till sin mormor att hon ville bli frisör. Hennes mormor var en traditionell kvinna och svarade med att hon ville att Beba skulle välja att bli något som hon kunde vara stolt över, såsom läkare eller advokat.

Under sina tonår blev Beba något av en personlig shoppare åt några av sina bästa vänner och familjmedlemmar. Efter ett shoppfestande brukade hon då göra en fullständig omstyling av personen i fråga, inklusive smink och hår. Beba gjorde faktiskt makeovers redan innan hon kände till ordet. När hon blev vuxen hade hon kvar längtan efter att bli en hårstylist.

Efter att ha levt i en mindre svensk stad under en kort tid försökte Beba ansöka till en frisörskola. Hennes ansökan avsböjdes med att hon inte kunde prata svenska. Avslaget motiverade dock henne att lära sig svenskan snarast möjligast, vilket hon lyckades med.

Hon flyttade till Stockholm och kom in på Frisörcentrum Bromma, en skola för hår- och skönhetsvård. Bakom sig hade hon många år av frusterad energi som byggts upp inom henne. Bebas lärare frågade henne en gång vilka betyg hon satsade på.  Bebas svarade att hon självklart förväntade sig MVG, varpå läraren svarade att hon hade stora krav på sig själv. För Beba kändes det som att hon fick ett slag på ansiktet för att hon var högpresterare.

Under det sista skolåret förberedde sig Beba inför frisörgesällprovet för att kunna få ut sitt diplom. Ur egen idékraft skapade hon då en håruppsättning som blev både ett återkommande tema i klassen och signaturen som Beba är känd för idag. Betyget från frisörföretagarna blev MVG.

Läraren hade fullständigt rätt om Beba. Hon var och är ännu högpresterande. Efter examen arbetade Beba för tre olika salonger innan hon insåg att hon inte längre ville jobba som anställd. Så småningom började hon därför hyra en stol, vilket i sin tur ledde till att Beba ville bli salongsägare själv.

Hon kände sig tillfreds i denna salong och föreställde att den en dag skulle bli hennes. Av en händelse lyckades Beba köpa upp salongen där hon först hade hyrt sin enda och första stol. Idag är hon inte bara en hårstylist utan också ägare till salongen “Bebas Hair & Beauty” belägen på en eftertraktad adress på Östermalm.

Vad håller framtiden dold? Beba har planer att visa upp kollektioner av egenskapade håruppsättningar. Just nu producerar också Beba en kaffebordsbok med hennes hårkreationer. Dessutom arrangerar hon skönhets- och modevisningar.

Beba har bevisat att “drömmar ibland blir verklighet” med uthållighet, skicklighet och hårt arbete.

Beba har mottagit sitt gesällbrev i stadshuset i Stockholm

Text: James Davis
Översättning: Celeste Perez

Videos
English English Français Français Deutsch Deutsch Español Español Svenska Svenska