hårfärgbalayage

Balayage vad är det?

 

Balayage är en trending färgning teknik som ger en sol-kysst hårfärg. Det speciella med balayage är att tekniken ljuser upp håret på ett sett som ser väldigt naturligt ut. Det finns olika typer av balayage. Man kan välja själv hur ljust man vill ha det på topparna och hur stor skillnaden mellan utväxten och topparna (inkl. mitten) ska vara. På bilden nedåt ser man “lätt” balayage. Man märker nästa inte att det finns några slingor i håret. 

 

 

Vad är skillnaden mellan balayage och folieslingor? 

 

Om ni tittar på bilden med Jessica Alba (nedåt), så ser ni att hon har slingor i hela håret. Man ser tydligt vart slingorna börjar och att de är jämt fördelade i håret. Dessutom har hon flera nyanser. Om man gör vanliga folieslingor behöver man slinga utväxten fyra gånger om året för att det ska försätta bli super snyggt ut. Vill man ljusa upp sitt hårfärg då är det bäst att både färga och slinga håret. 

 

 

När det gäller balayage (Bilden på Jessica Alba längst upp) då ser man tydligen att hårutväxten är mörkare, vanligtvis ser man hårets naturliga färg. Man ser inte exakt vart slingorna börjar, men det blir ljusare och ljusare på topparna. En stor skillnad mellan balayage och folieslingor är att man brukar ljusa upp topparna och mitten men inte utväxten. 

 

En av största fördelar med balayage hårfärg teknik är att man inte behöver färga utväxten så ofta. Det kan räcka med två gånger om året. Även om håret växer väldigt mycket, då ser det forfarande snyggt ut, eftersom det är bara ljusa topparna som blir “kortare” så att säga. En sak att tänka på är att, om man gör den trendiga färgning teknik på kort hår, då rekommenderar vi att man inte väntar för länge innan nästa färgning. Men självklart beror det på personlig smak och önskemål. 

 

Till sist rekommenderar vi att man alltid använder OLAPLEX i alla kemiska behandlingar! Speciellt om man slingar och färgar håret väldigt ofta, oberoende om det är balayage, folieslinor, toning eller färg. Olaplex skyddar och stärker håret så att den aldrig blir förstörd. Med Olaplex blir håret alltid stark och frisk! 

olaplaex till starkare hår

JUST NU BJUDER VI PÅ OLAPLEX I ALLA VÅRA KEMISKA BEHANDLINGAR! (t.o.m Juni 2018)

www.bebashairandbeauty.com

 

 

No Comments

Post a Comment